
Den här tiden är ljuvlig. Jag äter från trädgården morgon,
middag och
kväll. Många undrar vad jag gör med allt jag odlar. För det första
så fryser
jag sällan in grönsaker. För mig är det grejen att äta nyskördat.
Därför odlar
jag mycket inne på vintern, men det är ett annat inlägg. Sockerärtor
är det
enda jag fryser in för jag hinner helt enkelt inte äta upp alla.

Annars gör jag ”pasta och ris” av grönsakerna. Här på fatet ser ni spagetti
av morötter, lasagne av squash, ris av blomkål och palsternacka (har dock
inte egna färdiga palsternacker ännu). Sedan är det rödbetsspagetti.

Spagetti gör jag med den här Julienne-skalaren som finns på Kitchentime.
Ni kan även se en film på Insta hur jag strimlar gurka med den. Spagettin
äter jag rå eller bara lite lätt stekt med rostade solroskärnor och en basilika
eller tomatsås till. Det blir en del RAW-food så här på sommaren.

Rödbetsspagetti med koriander och pressad lime är också gott. Här med
Gefu Spiralfix. Här kan ni se vad man kan använda den till.

Och så min Philips minihackare. Den förra funkade i 27 år,
men nu har
jag fått köpa en ny. Min mest använda kökspryl genom tiderna. Med
den
gör jag ris av grönsaker. Men även så mycket mera. Det bästa med mini-
hackaren
är att det blir inte så mycket disk och den är lätt att använda.
Jag tror att
det har kommit en ny variant som heter Taco Mixer, också
på kitcehntime.se.
Allt detta är en bas och sedan är det bara fantasin som
sätter gränser.
Jag är den typ av person i köket som gör det mesta på känn.
Fixar och
trixar tills det blir gott.
Allt gott!
Annika