onsdag 1 februari 2017

Skördetider



Idag skördade jag 50 st bondböneskott. Alltså tog det 12 dagar från det 
jag sådde tills jag kunde skörda. Det tycker jag är snabbt.



Sedan skördade jag Pak Choi och Mizuna sallat från min hylla och ett 
blad grönkål från en kruka ute, till sist några bondböneskott.



Blandade i rostade solroskärnor, torkade tranbär, lite rödlök och så egen 
vinäger och lite olivolja. Mums vad gott det var och kanske extra gott för 
känslan av att ha odlat allt själv. Vinägern kommer från en vinägermamma 
som jag köpte på Ådala gård när jag var där senast.



Vidare stekte jag svenskodlade champinjoner från Champinjongården i 
Ängelholm tillsammans med lök och bondböndeskott. Först stekte jag 
svampen och löken därefter skotten när svampen nästan var klar. De 
skall bara precis steka upp för att smaken skall vara kvar. Jag la svamp-
blandningen på några skivor danskt rågbröd.

Jag är så glad föra mina bondböneskott. Förgyller verkligen grådagarna. 
Det blir väl repris i morgon för jag är ju en periodare.

Trevlig kväll!
Annika 

15 kommentarer:

  1. Så smarrig lunch och så nyttigt. Och nästan allt har du odlat själv. Blev vegetariskt för mig idag också men jag fick gå till affären och köpa grönt, mina bondbönor ligger fortfarande i påsen men imorgon kommer de i odlingslådan. Roligt att man inte behöver vänta så länge på att få smaka dem.
    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lycka till och hoppas de gror lika snabbt för dig.
      Annika

      Radera
  2. Det är tur att du är periodare på nyttiga saker :D
    Det ser otroligt gott och nyttigt ut och mat ska ju vara både för magen och ögat och bilderna mättar bägge!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vad roligt att höra att du gillar. Det var magiskt gott.
      Allt gott
      Även semlor
      Annika

      Radera
  3. Så fräscht och gott det ser ut! Jättehärligt!
    Ha det fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Super härligt och gott.
      Allt gott
      Annika

      Radera
  4. Har "tjuvsmakat" på ärtskott sådda samma dag som Bondbönorna, men bönorna har bara precis börjat gro! Gissar att det går snabbt de närmaste dagarna! Längtar! Måste så ett tråg till innan jag lägger mig av både ärtor (gula eko från matbutiken) och bondbönor, så jag har mera....för jag är också periodare på dylikt!
    Beställde bönorna från Odla direkt när jag läst ditt tips, då jag misstänkte att mina närmaste butiker inte fått hem nyheter ännu...och det stämde! Så TACK för tipset!

    Dessutom hittade jag hela färska bondbönor i grönsaksdisken på CityGross igår...spanska, ej eko, men jag kunde inte stå emot!
    Blir en god salladsmiddag imorgon! Idag blev det våfflor, då vi hade hemkokt sylt och vispgrädde som behövde konsumeras!

    Ninnie
    (i Ramlösa)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu sägs det att de är slut så det var bra att du hann köpa innan. Jag skall äta samma idag för det är så gott.
      Hopps du också kommer att tycka det är gott.
      Annika

      Radera
  5. Åh vad hungrig jag blev :) Ser verkligen supergott ut :) Kram/Monne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så gott att det blir samma lunch idag.
      Annika

      Radera
  6. Hej, så bra att du tipsade om dina groddar just nu! Har faktiskt länge tänkt köpa lite frön och testa... Men du vet, från tanke till handling är det långt ibland... I alla fall för mig. Men nu klickade jag hem dina bönfrön och dessutom en sort solrosfrön samt ett groddtråg, minsann! Här ska testas!
    Spännande.
    Ha det gott!
    Lena i Blekinge

    SvaraRadera
  7. Ser fantastiskt ut med dina goda groddar. Önskar jag var lika flitig, men jag blir inspirerad att laga nyttig mat när jag ser dina bilder (även om jag tar mitt från affären...hm.) Önskar dig och din familj en riktigt trevlig helg. Stor kram! /Carolin

    SvaraRadera
  8. barnbarnen vill odla, så jag har köpt lite groddar till dem.

    SvaraRadera
  9. Det enkla är det goda, alltid! Kryps och fräschör i ditt inlägg :)
    Ha en skön söndag!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  10. Det ska vara KRISP, inte kryps ha ha...

    SvaraRadera