lördag 9 juli 2016

Grönsaksrätter



Den här tiden är ljuvlig. Jag äter från trädgården morgon, middag och 
kväll. Många undrar vad jag gör med allt jag odlar. För det första så fryser 
jag sällan in grönsaker. För mig är det grejen att äta nyskördat. Därför odlar 
jag mycket inne på vintern, men det är ett annat inlägg. Sockerärtor är det 
enda jag fryser in för jag hinner helt enkelt inte äta upp alla.



Annars gör jag ”pasta och ris” av grönsakerna. Här på fatet ser ni spagetti 
av morötter, lasagne av squash, ris av blomkål och palsternacka (har dock 
inte egna färdiga palsternacker ännu). Sedan är det rödbetsspagetti.



Spagetti gör jag med den här Julienne-skalaren som finns på Kitchentime
Ni kan även se en film på Insta hur jag strimlar gurka med den. Spagettin 
äter jag rå eller bara lite lätt stekt med rostade solroskärnor och en basilika 
eller tomatsås till. Det blir en del RAW-food så här på sommaren.



Rödbetsspagetti med koriander och pressad lime är också gott. Här med 
Gefu Spiralfix. Här kan ni se vad man kan använda den till.



Och så min Philips minihackare. Den förra funkade i 27 år, men nu har 
jag fått köpa en ny. Min mest använda kökspryl genom tiderna. Med den 
gör jag ris av grönsaker. Men även så mycket mera. Det bästa med mini-
hackaren är att det blir inte så mycket disk och den är lätt att använda. 
Jag tror att det har kommit en ny variant som heter Taco Mixer, också 
på kitcehntime.se.

Allt detta är en bas och sedan är det bara fantasin som sätter gränser. 
Jag är den typ av person i köket som gör det mesta på känn. Fixar och 
trixar tills det blir gott.

Allt gott! 
Annika

9 kommentarer:

  1. Oj så mycket gott och så inspirerande! Liza

    SvaraRadera
  2. Blev väldigt sugen på både Taco Mixer och Gefu spiralmix, gillar grönsaker men ibland tar "slöheten" över och det blir jobbigt att strimla/skiva för hand :) Har den lilla julienskalaren som jag är väldigt nöjd med :) Tack goa du för alla bra tips du förmedlar :) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  3. Mums! Mat helt i min smak.

    SvaraRadera
  4. Verkligen inspirerande! Smart att göra pasta och ris av grönsaker och bra tips på prylar som gör jobbet med att strimla och hacka lite roligare.
    Tackar för det 😊

    SvaraRadera
  5. Så gott! Sonen odlar en hel del på sin lilla balkong.

    SvaraRadera
  6. Ännu fler smarta tips, tackar tackar. Att odla för att äta så färskt och rent som möjligt är det bästa. Här vill även hararna ta för sig lite väl mycket.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  7. Mumsigt värre bara att testa och njuta. Idag blir det falukorv med stuvning på blomkål(köpt) morötter och ärter lite potatis med.
    Det ska bli gott. nästa år hoppas jag ha lite mer i mina land, bygget tar för mycket tid än så länge.
    Ha det gott och njut söndagen.
    Kram Meta

    SvaraRadera
  8. Ser väldans vackert ut och gott...jag odlar mängder med chili så här kör vi ganska heta rätter. En sån där minihackare tror jag det får bli...smart!
    Ha en fin måndag.
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera
  9. Vilken lyx! Sonen skördar från sin lilla balkong.

    SvaraRadera