fredag 9 september 2016

Goda juicer från egna trädgården



Jag har länge önskat mig en slowjuicer, men tyckt att de har varit för dyra. 
Så hittade jag den här Panasonic på KitchenTime. Jag ville inte ha någon 
stor apparat som var jobbig att rengöra för då vet jag att det inte blir av att 
man gör sina egna juicer.

Nu har jag haft den i 2 veckor och jag använder den varje dag just för att 
den är så lätt att rengöra och diska. Fördelen med en slowjuicer är den 
pressar ut 30% mer saft och bevarar näringen så mycket bättre än en 
råsaftcentrifug. Man kan köra olika sorters blad, örter, frukter och till och 
med ingefära.



Jag provar mig fram med olika blandningar, men det blir ju i huvudsak 
det som finns i trädgården just nu.

Jag följer tre steg.
- Först väljer jag kål eller bladgrönsak.
- Därefter väljer jag frukt eller grönsak med sötma som jag tror passar.
- Sist väljer jag något att smaksätta med, typ mynta, persilja, ingefära, 
  koriander, chili, citron eller lime.

Sedan kan man även blanda ner pulver och frön som Spirulina Chiafrön 
mm. Just nu är jag är helt galen i ingefära och lime. Men så är jag ju 
också en periodare.

Det finns dock en nackdel men den här apparaten och det är att det inte 
finns någon sil. Så jag sätter dit en tesil för 15:- så är den saken löst. Det 
är inte bara jag som är nöjd, både maken och barnen gillar dryckerna.

Trevlig helg!
Annika 

19 kommentarer:

  1. Tack för tipset Annika - det ser fantastiskt gott ut på dina vackra bilder !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
  2. Kanske jag skulle ha en sådan apparat men jag är ändå nöjd med min apparat som jag gör smoothies i. Vill gärna ha kål av något slag, bladgrönsak, någon frukt och givetvis ingefära. Alla gånger ser inte färgen så läcker ut men bara det smakar gott och jag vet att det är bra råvaror är jag nöjd. Rödbetorna är ju också viktiga, höll på att glömma dem.
    Fin helg på dig!
    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den går tyst och den tar lite plats när den står framme.
      Så himla lätt använd.
      Gott som tusan dessutom

      Radera
  3. Ser otroligt läckert ut, hade jag haft råvaror hemma (odlat)så hade jag nog satsat på en sådan apparat :) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  4. Häftigt, men vad menar du med sätter dit en tesil?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir lite väl mycket skum och med silen får jag bort ganska mycket.

      Radera
  5. JAg vill så gärna bli bättre på att använda allt jag odlar samt att jag vill odla mer. Det här sättet verka vara ett sätt att använda grödorna på, som även jag kan tänka mig.
    Smart, att komma på lösningen med tesilen. Kan tänka mig att det blir en massa gojs som följer med annars.
    Tack för tipset och ha en riktigt skön helg i solen :)

    SvaraRadera
  6. Jamen nu blev jag sugen på att byta upp mig :-) Min eländiga råsaftcentrifug är så himla svår att få ren.
    Tack för tipset. Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  7. Verkar både gott och smart, men hur mycket låter den? Det mest jobbiga med centrifugen tycker jag är ljudet :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den går jätte tyst och fint. Går inte att jämnföra med centrifugen. Det är också en anledning till varför jag också kör den här varje dag. Liten och nätt tar inte stor plats hellre.

      Radera
  8. Anonym
    Jag har silen för jag tycker det blir lite väl mycket skum.

    SvaraRadera
  9. En sån vill jag ha det måste vara enkelt för mig och inte så bökigt här på kolonin för annars blir det inget av det.
    Får leta efter den
    Ha det gott vi hörs
    Kram Meta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd jag inte visade den för dig när du var här.
      Men den är verkligen lätt och tyst.
      Ha en bra dag.

      Radera
  10. Hur mycket behöver du hantera frukterna/grönsakerna innan pressning? Låter som ett bra sätt att direktanvända en liten del av årets enorma äppelskörd varje dag. Man kan ju inte äta hur många äpplen som helst per dag, varken färska eller på längden och tvären till efterrätter! Frysarna är fulla snart och träden är detsamma fortfarande.
    Ha en skön helg!
    Ninnie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Jag sköljer dem och skär dem i mindre bitar.
      Jag filear med kniv eftersom jag har så gott om dem.
      Förstår du hur jag menar då? Jag skär runt kärnhuset. Jag kör inte det för jag tänker att det spar lite på maskinen. Tjof tjof..
      Förbereder alla äpplena + det som man vill ha till en en skål och sedan kör dem. Det är precis det som är så bra man kör 7-8 till 2 personer då blir den ca vars en sådan flaska som finns på bild.
      Att maskinen går tyst är en av fördelarna.
      Mejla gärna om du har fler frågor annika@naturligating.se

      Radera
  11. Tack för tipset, ska titta på en sådan makapär ;) För det finns ju väldigt mycket att ta vara på och spirulina och vetegräs är inte så aptitliga att dricka på egen hand.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  12. Ja jag har en råsaftcentrifug men den är ack så bökig att diska, man tröttnar på allt slabb och disk. Bra tips där! Känns som om jag skulle behöva en dos pressade vitaminer just nu...
    Kram till dig denna sköna, soliga vecka!
    Titti

    SvaraRadera
  13. Verkar väldigt poppis just nu. Folk blir väl mer medvetna och vill både äta och dricka nyttigheter och ta vara på det man har hemma. Mycket bra! Själv ska jag prova att göra lite äppelsaft för första gången idag.
    Tack för inspirationen!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera